Voor ons is een tapijt meer dan alleen een onderdeel van de inrichting. Met een tapijt haal je een stukje cultuur en een stukje geschiedenis in huis. In veel tapijten zitten boodschappen geweven, maar de strikte beschrijving van een tapijt is het volgende:

Tapijt is vloerbedekking van textiel die bestaat uit een drager van jute of kunststof waarop een bovenkant, de pool, is aangebracht van losse draadeinden of lussen van materialen zoals wol, kunstgaren, katoen of sisal. Hiermee doelen we op het materiaal waarmee de vloer bedekt kan worden

Het woord tapijt is afkomstig van het Perzische woord tafta dat geweven betekent. In het Proto-Indisch is dit woord “taxta” (van tax: weven, werken), verwant met textiel.

Bekende tapijtsoorten zijn het Aubussontapijt, Armeens tapijt of karpet, Perzisch tapijt, Kaukasisch tapijt, Turkmeens tapijt en de Berber tapijten uit de (Franse) Manufacture de la Savonnerie.

Bij Pazirik werken we al meer dan 25 jaar met tapijten. We onderhouden, restaureren, repareren, kopen en verkopen vintage tapijten.

Met een tapijt kun je laten zien wie je bent, haal je cultuur in huis en fleur je je huis op.